Podravka se okreće Solani

Bez autora
Oct 30 2011

Ove sedmice tuzlanska Solana izvršava godišnji plan proizvodnje od 110.000 tona soli najavio je generalni direktor dr. Izudin Kapetanović. U naredna dva mjeseca biće realizovano dodatnih 15.000 do 20.00 tona soli što je dva puta veća proizvodnja u odnosu na prije pet godina. Izuzetno dobar rast proizvodnje prati i uspješna realizacija na tržištu te praktično sve što se upakuje odmah ide prema kupcima. Prema informaciji iz kantonalne Privredne komore pozitivne rezultate poslovanja prati redovna isplata plata i doprinosa radnicima a napravljeni su i dodatni pomaci u moderniziranju proizvodnje. Nabavljene su nove mašine za paletiziranje soli, nabavljen je robot za slaganje i pakovanje soli, krajem godine dolazi još jedna nova mašina za pakovanje soli. Godina će se završiti sa investicijama od oko 3,5 miliona KM.

Podravka se okreće SolaniOve sedmice tuzlanska Solana izvršava godišnji plan proizvodnje od 110.000 tona soli najavio je generalni direktor dr. Izudin Kapetanović.

U naredna dva mjeseca biće realizovano dodatnih 15.000 do 20.00 tona soli što je dva puta veća proizvodnja u odnosu na prije pet godina.

Izuzetno dobar rast proizvodnje prati i uspješna realizacija na tržištu te praktično sve što se upakuje odmah ide prema kupcima.

Prema informaciji iz kantonalne Privredne komore pozitivne rezultate poslovanja prati redovna isplata plata i doprinosa radnicima a napravljeni su i dodatni pomaci u moderniziranju proizvodnje. Nabavljene su nove mašine za paletiziranje soli, nabavljen je robot za slaganje i pakovanje soli, krajem godine dolazi još jedna nova mašina za pakovanje soli. Godina će se završiti sa investicijama od oko 3,5 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik